Univerzális tartószerkezet

szerelt homlokzat alumínium rögzítő rendszer

SZERELT HOMLOKZAT UNIVERZÁLIS RÖGZÍTŐ RENDSZERE

A tűzbiztonságra vonatkozó legújabb szabályok értelmében, az emberi élet és vagyoni értékek védelme miatt,  megnőtt a tervezői felelősség az olyan épületszerkezeti elemeknél mint a szerelt, átszellőztetett homlokzati megoldások (SZÁH). Ilyen esetekben kötelező a megfelelő vizsgálati eredménnyel rendelkező műszaki megoldások alkalmazása. Komplett tűzterjedési vizsgálat során az átszellőztetett homlokzati (SZÁH) megoldást, a saját tartószerkezeti megoldásával együtt vizsgálják, így annak alkalmazása csak a bevizsgált komponensek együttes megléte esetén engedélyezett! Ezzel is próbálják megakadályozni a “házilagos, minősítés és ellenőrzés nélküli, de olcsó” tartószerkezeti megoldások beépítését!

A szerelt homlokzatok (SZÁH) lehetővé teszik a tervező kollégáknak, hogy a kereskedelmi forgalomban fellelhető homlokzatburkoló termékek közül elvárásaiknak, elképzeléseiknek legjobban megfelelő terméket választhassák.  Ha a kiválasztott kerámia, HPL kompozit lemez, kő, terrakotta, szálcement, fémlemez homlokzatburkolókat egy intelligens , univerzális rögzítő rendszerrel kombináljuk, akkor határtalan lehetőség nyílik a szerelt, átszellőztetett (SZÁH) homlokzatokban rejlő építészeti elképzelések megvalósítására. Az univerzális rendszerek előnye, hogy az egyes anyaggyártó cégek által megfogalmazott szerelési és alkalmazástechnikai elvárásokkal összhangban vannak, mivel azokat a minősítésük során komplett, teljes alátét szerkezeti megoldásként vizsgálták be, azok statikailag jól méretezhetőek. További előny a szerelt, átszellőztetett homlokzatburkolati rendszer megoldásként forgalmazott termékek mellett, hogy folyamatos minőségi ellenőrzés biztosítja az állandó gyártási minőséget.

ÁTSZELLŐZTETETT HOMLOKZATOK TARTÓSZERKEZETI RENDSZEREI

AluUK-1A szerelt homlokzatburkolati rögzítő rendszerek a szerelt táblás burkolatokat függőleges vagy vízszintes irányú, látszó vagy nem látszó módon történő rögzítésére nyújtanak lehetőséget. A hordozóprofilok hőmérséklettől függő hosszváltozása, hőtágulása a fali konzolokon elhelyezett ovális furatokban történő rögzítéssel biztosítható. A teherhordó profilok hosszát az emeletek magassága vagy a lapelosztás határozza meg. A homlokzaton a maximálisan beépíthető profilok hossza 3 méter lehet. Termékeink komplett átszellőztetett homlokzatburkolatok alátét-szerkezeteként – a tűzvédelmi megfelelőségi vizsgálat alapján – megfeleltek a 45 perces elvárásnak. A bevizsgált rendszerek homlokzati tűzterjedési határértékei pedig Th > 0,75 h, így alkalmazásuknak magassági, illetve szintszámban megadott korlátja nincs.

SZOLGÁLTATÁSAINK ÉS TOVÁBBI ELŐNYÖK:

  • Rendszerképviseletként teljes körű szolgáltatást nyújtunk Önnek. Az Ön projektjeire vonatkozó részletes információk alapján meghatározzuk az optimális rögzítési megoldást.
  • Statikai számító programunk a biztonsági előírások betartása mellett optimalizálja a rögzítő elemek mennyiségét, ezáltal is javítva a projekt gazdaságosságát.
  • Megkeresés esetén az adott projektre szerelési terveket is tudunk készíteni, amely tartalmazza a fix- és csúszóponti konzolok helyét, a rögzítő profilokat, ezzel is megkönnyítve a kivitelező csapat munkáját.
  • Építészeknek és homlokzatszerelőknek tanácsot adunk általános és specifikus témában, felhívjuk a figyelmet a nehézségekre és a javítási lehetőségekre, így is hozzájárulva a költségmegtakarításhoz.
  • A tervezői és Beruházói költségvetés kiírásokhoz szükséges ajánlatot adunk a kiválasztott szerelt homlokzatburkolati megoldás várható bekerülési költségéről.
  • Minősített kivitelező partnereink bevonásával a szerelési költségekkel kibővített ajánlat is lehetséges.
  • ÉME engedélyes tartószerkezeti megoldás, tartószerkezeti rendszermegoldás révén statikailag méretezhetőek, egyedi profilok gyártása lehetséges.
  • Gazdag méretválaszték, nagy raktárkészlet, rövid szállítási határidő.

További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk!